Zorg

Rouwbegeleiding bij Holistisch Centrum Brabant

Een verlies betekent altijd afscheid nemen en dat gaat steeds gepaard met heftige gevoelens en emoties. Iedereen ervaart dit anders, zal het anders uiten en zal een andere manier zoeken om het gebeuren een plaats te geven en te verwerken.

Two dandelion or taraxacum flowers for your design, macro

Iedereen is uniek

Rouwen doen mensen om verschillende redenen. Denk hierbij aan het overlijden van een dierbare, het doormaken van een scheiding, het verwerken van een ontslag en dergelijke meer. Het zet je leven tijdelijk overhoop en heeft invloed op je dagelijkse leven en bezigheden. Zowel fysiek als mentaal kan je hier hinder ondervinden en het is kwestie van het evenwicht in je lichaam en geest te herstellen.

Een coach gespecialiseerd in rouwbegeleiding zal in eerste instantie veel luisteren. De achterliggende gedachten, gevoelens en emoties proberen te achterhalen om van hieruit verder te werken. Je coach zal je aanleren dat het perfect normaal is een rouwperiode door te maken bij een ingrijpende gebeurtenis en zal je manier en technieken aanleren om hiermee om te gaan. Het uiteindelijke doel van de sessies is het terugvinden van de innerlijke rust, de gebeurtenis een plaats in je leven te geven en het terug opnemen van het normale dagelijkse leven.